Gå direkt till innehåll
Flyttpacka rätt för en smidigare flytt

Blogginlägg -

Flyttpacka rätt för en smidigare flytt

Det jobbigaste med flytta är enligt oss att packa upp alla kartonger i den nya bostaden eller kontoret. Varför? Jo, ofta glömmer man att planera sin flytt och då är det svårt att hålla tålamodet i schack när allt ligger huller om buller i kartongerna. Nedan finner ni våra enkla tips men också saker ni bör undvika för att lyckas med er flyttpackning. 

5 tips när du packar: 

1) Börja i tid: Börja flyttpacka ett par veckor innan flytten äger rum och slipp stressa för att hinna bli klar. 
Skapa en plats i hemmet som är samlingsplats för de första kartongerna, gärna ett rum som inte används på daglig basis. 

2) Förarbete: Packa inte saker som du vet att du inte behöver eller vill ha. Innan du börjar packa behöver du därför bestämma dig vilka saker som ska slängas, skänkas eller återvinnas.

3) Kategorisera: Välj kategorier för vardera flyttlåda, exempelvis badrum och kök eller leksaker och kontorsmaterial. 

4) Tydlig markering: Skriv tydligt och stort på flyttkartongerna och använd gärna en markeringspenna. Markeringen ska göras på flyttkartongens sida och inte på toppen av kartongen. 

5) Placering: Markera vilket rum i bostaden flyttlådan ska placeras och är det flera flyttlådor till samma rum så skriv även vad den innehåller. 

5 saker du ska undvika när du packar:

1) Packa inte för tunga:  Packa inte ner alla tunga saker i en och samma låda. Dela istället upp vikten jämte mellan flera lådor. För större flyttkartonger bör de bara fyllas till hälften med böcker och sen hälften med något lättare så som dekorationer och inredning.

2) Diverselåda: Undvik att skriva ”diverse” på en flyttkartong. Fundera istället vilket rum du vill att dessa saker ska placeras i din nya bostad eller förråd.

3) Banankartonger eller påsar: Undvik att packa dina saker i påsar eller olika typer av kartonger av dålig kvalité. 

4) Tillfällig placering: Tänk på att direkt ställa saker på sin rätta plats annars kommer allt förarbete vara i onödan. 

5) Överfyll kartongerna: Överfyllda kartonger leder som vi alla vet till att det inte kommer gå att stapla dom. Förbered därför med många kartonger.

Sammanfattningsvis så kan man säga att vi på Instorage tycker att den viktigaste delen av en lyckad flytt är planering. Har du några flyttkartonger som ska magasineras så är du välkommen till oss på Instorage. Lycka till!

Taggar

Hyr prisvärda, säkra och uppvärmda förråd i Stockholm och Uppsala

Hos Instorage kan du hyra prisvärda, säkra och uppvärmda förråd i Stockholm och Uppsala. Ni hittar våra anläggningar i Nacka, Tyresö, Arninge och i Uppsala. Boka enkelt och smidigt via www.instorage.se eller på 010-750 05 94 och få tillgång direkt.

Instorage
Karlavägen 15
114 31 Stockholm
Sverige